Ik heb ruzie met een telecomoperator over mijn factuur. De telefoonklachtenlijn zegt dat er een bemiddelingsinstantie is. Hoe helpt die?
Antwoord
12.12.2024
datum van antwoord: 12.12.2024
In België zijn er sectorale bemiddelingsdiensten, zoals de Ombudsdienst Telecommunicatie. Je kunt er je klacht indienen als de interne klachtbehandeling van de operator geen oplossing bood. De ombudsman onderzoekt de zaak, bemiddelt, en kan een niet-bindende aanbeveling doen. Vaak volgen operatoren die aanbevelingen op. Zo hoef je niet meteen naar de rechtbank. Het is kosteloos en laagdrempelig, maar niet altijd bindend.
Selecteer de stad hieronder om naar de advocaten over dit onderwerp te gaan.:
Mijn zoon werd slachtoffer van diefstal. De dader wil excuses aanbieden. Is er een systeem om via bemiddeling tot een akkoord te komen over schadevergoeding?
Ik heb een aankoop online gedaan en ben ontevreden. De verkoper reageert niet. Hoor dat er een Online Dispute Resolution-platform bestaat. Hoe werkt dat?
Wij willen met de tegenpartij samen een rechterlijke uitspraak vragen over onze overeenkomst. Kan dat via één gezamenlijk verzoekschrift in plaats van een dagvaarding?
In een conflict met mijn ex-werkgever wil iemand alleen getuigen onder anonimiteit. Kan dat, of zijn civiele getuigen verplicht om zich te identificeren?
Ik ben in conflict met mijn buur, de politie is langsgekomen en raadde ons aan om te bemiddelen. Kan de politie me verplichten tot bemiddeling, zelfs als ik dat niet wil?