Hoe gaat de verdeling bij een scheiding onder het stelsel van scheiding van goederen? - Advocaten-be.com
  • Startpagina
  • Vragen
  • Hoe gaat de verdeling bij een scheiding onder het stelsel van scheiding van goederen?

Hoe gaat de verdeling bij een scheiding onder het stelsel van scheiding van goederen?

geen antwoorden

Vraag

0
0
0

22.12.2024

Mijn echtgenoot en ik trouwden onder scheiding van goederen. We gaan scheiden, maar ik vraag me af of ik toch recht heb op een deel van zijn vermogen, of blijft alles strikt gescheiden?

Antwoord 23.12.2024
datum van antwoord: 23.12.2024

Bij het stelsel van scheiding van goederen behoudt ieder zijn eigen bezittingen en schulden. Er is geen gemeenschappelijk vermogen, behalve als je samen iets koopt of er was een beding van “onverdeeldheid”. Bij de echtscheiding zal men nagaan welke goederen van wie zijn. Heb je samen geïnvesteerd in een woning, dan is dat een onverdeeld goed en moet dat worden verdeeld. Ondanks de scheiding van goederen is er soms een compensatie mogelijk als één partner duidelijk veel meer heeft bijgedragen dan overeengekomen. Als er kinderen zijn, komen nog andere factoren aan bod (onderhoudsgeld). Het is raadzaam om bij een notaris of advocaat te laten berekenen wat precies eigen is en wat eventueel verdeeld moet worden.

Похожие вопросы

Hoe wordt een omgangsregeling vastgesteld voor baby’s?

geen antwoorden
15.12.2024
Mijn baby is pas zes maanden oud en ik ben pas uit elkaar met mijn partner. Hoe beslist de familierechtbank over bezoekrecht bij zo’n jong kind? Kunnen we co-ouderschap hebben, of is dat onrealistisch?
0
0
0

Wanneer kan de rechter een omgangsrecht voor grootouders weigeren?

geen antwoorden
03.01.2025
Wij hebben als grootouders een verzoek ingediend bij de familierechtbank om onze kleinkinderen vaker te zien. De tegenpartij beweert dat ons contact ongezond is voor de kinderen. In welke gevallen mag de rechter weigeren en hoe wordt dit gemotiveerd?
0
0
0

Kan ik de achternaam van mijn minderjarige kind wijzigen?

geen antwoorden
07.01.2025
Ik heb spijt van de keuze van de familienaam voor mijn zoon. Hij draagt de naam van zijn vader, maar ik zou liever mijn eigen naam toevoegen of wijzigen. Kan dat zomaar en wat zegt het Belgische familierecht daarover?
0
0
0
Alles weergeven