Hoe verloopt een echtscheiding door onderlinge toestemming? - Advocaten-be.com

Hoe verloopt een echtscheiding door onderlinge toestemming?

geen antwoorden

Vraag

0
0
0

15.12.2024

Wij willen scheiden, maar in goede verstandhouding. Hoe regelen we dat via onderlinge toestemming, wat moet er in onze akte staan en hoe lang duurt dat voor de familierechtbank?

Antwoord 16.12.2024
datum van antwoord: 16.12.2024

Een EOT (Echtscheiding door Onderlinge Toestemming) verloopt relatief vlot als jullie het eens zijn over alle punten: verdeling van goederen, afspraken over kinderen, onderhoudsgeld, enz. Jullie leggen dit vast in een overeenkomst, bij voorkeur met hulp van advocaten of notarissen. Daarna dien je het dossier in bij de familierechtbank. Als de rechter oordeelt dat alles correct is en in het belang van de kinderen, volgt de echtscheiding meestal vrij snel. Je moet wel rekening houden met een wachttermijn voor de inschrijving in de registers. EOT is doorgaans de snelste en minst conflictueuze manier om te scheiden, mits er volledige overeenstemming is.

Похожие вопросы

Is er een ouderschapsverlof voor pleegouders?

geen antwoorden
05.12.2024
We overwegen pleegzorg en vroegen ons af of we recht hebben op ouderschapsverlof als pleegouder. Is dat in België wettelijk geregeld, en welke voorwaarden gelden?
0
0
0

Hoe wordt de alimentatie voor meerderjarige kinderen geregeld?

geen antwoorden
04.11.2024
Mijn zoon is 18 geworden en volgt nog voltijds onderwijs. Ik wil weten of de alimentatie doorloopt, hoe deze berekend wordt en tot wanneer ik officieel moet blijven betalen. Geldt hier een andere regeling of hetzelfde als bij minderjarige kinderen?
0
0
0

Wanneer kan de rechter een omgangsrecht voor grootouders weigeren?

geen antwoorden
03.01.2025
Wij hebben als grootouders een verzoek ingediend bij de familierechtbank om onze kleinkinderen vaker te zien. De tegenpartij beweert dat ons contact ongezond is voor de kinderen. In welke gevallen mag de rechter weigeren en hoe wordt dit gemotiveerd?
0
0
0

Wat als één ouder verhuist en het co-ouderschap bemoeilijkt?

geen antwoorden
13.11.2024
Mijn ex-partner gaat plots verhuizen naar een andere provincie, waardoor de huidige co-ouderschapsregeling moeilijk wordt. Kan ik dit juridisch aanvechten of afdwingen dat hij dichter bij ons blijft wonen? Is er een specifieke procedure die de familierechtbank volgt?
0
0
0
Alles weergeven