In een conflict met mijn ex-werkgever wil iemand alleen getuigen onder anonimiteit. Kan dat, of zijn civiele getuigen verplicht om zich te identificeren?
Antwoord
20.11.2024
datum van antwoord: 20.11.2024
In Belgische civiele procedures is een anonieme getuigenverklaring doorgaans niet toegestaan. De andere partij moet de identiteit van de getuige kunnen kennen om zich te verdedigen. Anonieme getuigenissen zijn hooguit in uitzonderlijke strafzaken onder bepaalde voorwaarden mogelijk. In een burgerlijke zaak is men dus verplicht naam en persoonsgegevens op te geven, zodat de tegenpartij de betrouwbaarheid kan toetsen.
Selecteer de stad hieronder om naar de advocaten over dit onderwerp te gaan.:
Ik heb een conflict met mijn ex-werkgever en denk dat collega’s kunnen getuigen. Mogen zij opgeroepen worden en hoe verloopt dat bij de arbeidsrechtbank?
We hebben een akkoord bereikt met de tegenpartij, maar ik twijfel of ik er wel echt baat bij heb. Kan ik later alsnog procederen als ik ontevreden ben?
Ik heb het vonnis in eerste aanleg betwist en ben in beroep gegaan. Is het te laat om nu nog een minnelijke oplossing te vinden of kunnen we altijd een dading sluiten?
Ik heb een overeenkomst met een Nederlandse leverancier waarin staat dat enkel de rechtbank van Antwerpen bevoegd is. Kan hij toch in Nederland procederen?